Tips om trevliga vägar och utflyktsmål
runt Hökensås eller på vägen dit & hem.

Det blev ju ingen Jubileumsträff på Hökensås i juni i år. Istället blir det ett årsmöte där 22 augusti. Om Du i samband med det vill ha några tips på vägar och utflyktsmål i närheten kan Du redan nu få ta del av de utflykter vi tänkt erbjuda på träffen. Tanken var att inte alla behöver åka i en jättegrupp utan man kan välja mellan flera alternativ och åka i smågrupper. Troligen blir det dessa alternativ som kommer att erbjudas på nästa års träff.

Om Du är intresserad av fiske kan Du komma redan dagen före och boka en extranatt. Du bokar denna direkt med campingen på tel 0771-101200.

Först gäller det att hitta till Hökensås. Har Du problem med det så finns vägbeskrivningen längst ner.

UTFLYKTER
De här utflyktstipsen var avsedda för den träff i juni som inte blev av. Därför är det inte säkert att alla besöksmål och matställen är öppna nu i augusti efter coronaeländet. Kolla därför själv innan Du åker. Länk till resp. hemsida finns nedan och kartor m.m. är i form av pdf som kan skrivas ut och tas med. Avstånden i tabellen avser hela rundan.

På översiktskartan bredvid markeras träffplatsen med X.

De markeringar på kartan som saknas i listan är sådana som planerades förra året och som är stängda i år.

Huskvarna
Fabriks-museum
I Husqvarna har det tillverkats gevär sedan 1620. Efterhand har sortimentet utökats med spisar, symaskiner och motorcyklar m.m. På Fabriksmuseet kan mycket av detta beskådas. Öppet 12:00 till 16:00. 147 km Vägbeskrivning Huskvarna Lunchställen utmed vägen Huskvarna Fabriksmuseum
Karlsborgs
Fästning
En gigantiskt stor fästning som skulle vara landets reservhuvudstad i krig. Slutvärnet är en av Europas längsta byggnader med plats för 263 kanoner. I Fästningsmuseet speglas alla de olika formerna av militär verksamhet som funnits på orten. 149 km Vägbeskrivning Karlsborg Lunchställen utmed vägen Karlsborgs fästning
Forsviks Bruks-museum Ett intressant bruksmuseum som speglar 600 års verksamhet med gjutning , smide, träbearbetning och mycket mer. Här finns även Göta Kanal med slussar, hjulångaren Eric Nordevall och ett trevligt café. 160 km Vägbeskrivning Forsvik Lunchställen utmed vägen Forsviks Bruk
B-O Karlssons MC-museum Sandhem Bengt-Olof Karlssons lilla mc-museum i Sandhem. Tonvikten ligger på engelska hojar. Normalt får man ringa och boka tid, men lördagen 21 juni har han extraöppet för oss 10:00 till 14:00. 83 km Vägbeskrivning Sandhem Lunchställen utmed vägen B-O Karlssons MC-Museum i Sandhem
Indian-samling i Vartofta Bröderna Hjalmarssons unika samling av veteran-mc med inriktning på Indian. Grusväg sista biten (drygt 1 km). Ring och boka tid.

90 km Väbeskrivning Vartofta Lunchställen utmed vägen Bröderna Hjalmarsson
Bison-farmen
i Gate
Bisonsafari bland de gigantiska oxarna i parken. Här finns även fyrhjulsuthyrning, saloon och gårdsbutik där man kan köpa vacumpackat bisonkött.

Stängde för säsongen förra veckan, men vi kan ringa och boka om vi blir 15.

49 km Vägbeskrivning Gate Bisonfarm Lunchställen utmed vägen Hemsida: Gate Bisonfarm
Falks grav Alldeles i närheten avrättades 1855 postrånaren Jonas Falk. Halshuggningen lockade stora skaror åskådare. Det finns en del spökhistorier om platsen.
Läs den förskräckliga historien
Mer om Falks grav
33 km Vägbeskrivning Falks Grav Lunchställen utmed vägen Falks avrättningsplats och grav
Fiske Man kan även stanna kvar och ta en långpromenad för att fiska i någon av sjöarna. Fiske på Hökensås.
HITTA DIT
Adressen är Nordic Camping Hökensås, Håkängen 12, 522 91 Tidaholm. Telefon 0771-101200

Enklast att hitta dit är om Du kör väg 195 som går mellan Jönköping och Hjo på Vätterns västra sida. I Brandstorp svänger Du västerut i korsningen vid Qstar bensinstation. Kör 8,6 km och tag sedan vänster. Campingen ligger på höger sida efter 600 meter. Det finns två campingar ganska nära varandra utmed vägen, så kör Du för långt kommer Du till fel camping och hittar inte så många Vincent där. Vi håller till på den norra av dessa.

Om Du inte vill göra det enkelt för Dig, utan väljer att försöka hitta dit på småvägar kan Du säkert få något tips bland utflyktskartorna. De skall gå att skriva ut.