Bygg en Shadow-klocka

Du kan själv bygga en Shadow-klocka till mycket låg kostnad, endast 88:- kronor. Kanske inte något att uppgradera Din Rapide med, men passande på garageväggen.

Bygganvisning

1) Högerklicka på den stora bilden nedan, spara den och printa sedan ut den så den fyller en hel A4-sida.

2) Stoppa in den i en plastficka och laminera. Har Du ingen lamineringsmaskin hemma kanske Du kan fixa det på jobbet.

3) Åk till närmast Clas Ohlson-butik. Det Du skall köpa är inte skrymmande, så Du kan gärna ta hojen dit.

4) Köp följande:
- Quartsurverk, art.nr. 34-1300..... 49:-
- Visare, art.nr. 24-1281................ 39:-

5) Leta reda på ett batteri R6 hemma i lådorna. Om Du inte hittade något batteri hemma så åker Du tillbaka till Clas Ohlson och köper ett sådant.

6) Klipp ut urtavlan och de två visarloggorna.

7) Gör ett hål i centrum av urtavlan. Bäst med en hålstans eftersom det är viktigt att hålet inte blir för stort. Har Du ingen sådan kan Du åka tillbaka till Clas Ohlson och köpa en hålpipsats (art.nr. 40-8682) för 119:-. Börjar det bli tjatigt att åka dit kan Du ju ändå försöka få till ett någorlunda hål med kniv eller annat.

8) Limma fast visarloggorna längst ut på visarna. Vincent-loggan på timvisaren och "Mercury Crest" på minutvisaren. Har Du inget bra lim hemma behöver Du inte åka till Clas Ohlson ytterligare en gång, det finns troligen på närmare håll i ICA-affären.

9) Skruva ihop allt, ställ in tiden och sätt upp på väggen.

Skulle inte Clas Ohlson finnas i Danmark eller Norge så finns det säkert någon annan butik som säljer liknande prylar. Eftersom SVC inte sponsras av Clas Ohlson så kan man givetvis även i Sverige hitta andra leverantörer.
Det var väl enkelt? Tänk vad mycket billigare än att köpa en äkta NOS (New Old Stock) 5" Shadow Clock och montera ur mätarverket och ersätta det med ett klockverk med visare köpt från t.ex. Rolex !!!