Liten lokal träff på Husqvarna Fabriksmuseum. 2017-10-08
Söndagen den 8 oktober kl. 12:00 var vi 22 Vincent-människor som träffades på Husqvarna Fabriksmuseum.
Inspirerad av de två lokala träffar som Calle ordnade sista hösten/vintern var det Jan S som nu försökte få detta till att bli fortsättningen på en tradition.
En guide mötte upp kl: 12:30 och han berättade först om företagets nästan 400-åriga historia medan vi satt i fiket. Sedan drog han iväg med oss genom de intressanta samlingarna i den gamla fabriksbyggnaden.
Neville visar bilder och förklarar för guiden hur en "riktig" mc skall se ut. Vi är helt övertygade om att bilderna föreställer någon Vincent.
En hoj från 30-talet utan dyna. Den visade sig vara byggd för hastighetsrekord och luftmotståndet skulle minskas med en liggande förare. Någon som känner igen det? Rollie Free kanske inte var först.
Givetvis var det avdelningarna med motorcyklar som tilldrog sig det största intresset. I vart fall bland de manliga besökarna.
Eftersom fabriken förr hette just Husqvarna Vapenfabrik fanns inte helt oväntat en stor avdelning med de vapen som tillverkats. De flesta av oss som inte var jägare kände nog bara igen AK 4:an från lumpar-tiden.
Folke Mannerstedt la ner mycket energi på projektet X-kam, vilket här studeras ingående. Undrar vad Phil Irving hade sagt om det.
Här har våra damer hittat symaskinsavdelningen.
De framgångsrika fabriksmaskinerna från 30-talet borde väl vara muséets mest prestigefyllda utställningsföremål.
Vädret var kallt och blåsigt, så nästan alla föredrog bilen. Enda undantagen var Mikael R på Comet och Börje K som åkte modernt.
Efter besöket på Fabriksmuseum åkte vi till Ölbryggeriet för en söndagsmiddag. Stället ligger utmed Vättern och hette tidigare Kroatorpet. Om Ni undrar varför många sitter och äter med ytterkläderna på så var det lite snålt med värmen i lokalen. Alla fick mat, utan ordförande Mats (längst bort). Den blev lite bortglömd, men kom så småningom efter en efterlysning.
Såja,nu har även Mats fått lite att äta. Zid har redan svalt sista tuggan.
Läs mer om Fabriksmuseum på:
Kolla Ölbryggeriets sida:
Se inbjudan:
www.husqvarnamuseum.se
http://kroatorpet.se
Inbjudan
Ett museum som visar Husqvarna- fabrikens långa historia och många av dess produkter, bl.a. motorcyklar och spisar m.m. Ölbryggeriet hette tidigare Kroatorpet.
Det finns bra parkeringsmöjligheter utanför.