Liten lokal träff "Hemma hos Hasse" i Strängnäs & Eskilstuna 2018-07-13.
I mitten av juli samlades några medlemmar i SVC till en lokal träff utanför Eskilstuna. Programmet började med ett besök på miltärfordonsmuseet Arsenalen utanför Strängnäs där vi fick en mycket informativ guidning som tog oss från den första pansarbilen Sverige köpte in i början av 1900 talet och ända fram till stridsvagn S. Efter det åkte vi i samlad tropp ca 15 km till träffplatsen utanför Eskilstuna. Där grillade vi och umgicks i sommarvärmen fram till det blev dags för var och en att åka hem igen.

Antalet deltagare på träffen var inte så stort men vi som var där hade väldigt trevligt. Vårt favorit mc-märke var väl representerat med Rapide, Black Shadow och Norvin. Alla cyklar skötte sej utmärkt, det var bara Shadowens elstart som inte riktigt orkade med sin uppgift men det löstes enkelt genom att springa igång den.

Dom som kom på träffen bodde alla inom ca 15 mils radie från Strängnäs och Eskilstuna, så det var inga problem att köra fram och tillbaka under dagen. Det gjorde arrangemanget enkelt och flexibelt och förhoppningsvis ska vi kunna fortsätta med liknande träffar framöver.

På bilden ovan är det guiden Gunnar berättar om den första pansarbilen som köptes in till Sveriges försvar.

Samling vid Arsenalen.
Melinda (lite utanför bild), Kent, Ebba, Per och Lars diskuterar något viktigt medan Hasse, Mikael och Peter ivrigt studerar Lars fina Norvin.
I förgrunden stridsvagn S som bland annat hade fast kanon och en förare som körde framåt och en som körde bakåt.
Avfärd från Arsenalen
Nu gäller det att få på sej kläderna och börja kicka i sommarvärmen, alternativt trycka på knappen för dom mer lyckligt lottade.
Grillning och prat hemma hos Hasse A, som var den som bjöd in till träffen.
Medurs från vänster ser vi Mona, Kent, Mikael, Per, Ebba, Lars, (Peter och Hasse något dolda) samt närmast Melinda. Som framgår av bilden är Vincentåkare ansvarsfulla människor, ölen förblev orörd.
Kent läser en gammal klubbtidning medan Mikael funderar på varför hans elstart trilskas.
Lars mycket fina Norvin som han haft i många år och bland annat besökt Isle of Man med (se reportage i klubbtidning 73).
Läs mer om Arsenalen på:
Se inbjudan:
www.arsenalen.se
Inbjudan
Sveriges Försvarsfordonsmuseum visar militärfordon.