Smålänningarna Lennart P och Tomas J, påhejade av Calle, hade bjudit in till en innehållsrik träff i västra Småland. Hela fyra punkter på programmet, tre "hemma hos besök" och en lunch.
16 klubbmedlemmar slöt upp.
Det mest imponerande projektet var byggandet av en T-Ford med 6-cylindrig motor. Genom att kapa bort en cylinder från två motorblock och svetsa ihop delarna fick han till den långa motorn. Vevaxeln svarvades från ett jättestålblock.
Vi träffades hos en bekant till Lennart P, Bengt-Olof, som bor lite utanför Reftele (mannen till vänster på bilden). Han hade en mycket välutrustad verkstad och en hel del intressanta fordon att titta på. Här bjöds vi på fika.

Sedan var det inte långt hem till Lennart P för koll på alla hojarna i hans garage. Lennart var inte där när vi kom. Han var ute på ett litet räddningsuppdrag med släpet.
Brittsommaren var definitivt över och höstväder rådde. Endast två åkte Vincent, kassören Jan S och Anders L från Skåne. Anders råkade ut för en framhjulspunktering några mil innan han var framme. Lennart hämtade hem hojen till sitt garage. Efter att träffen var slut bytte man hjul mellan Lennarts Comet och Anders Comet och Anders kunde åka hem till Skåne. Jo, vi brukar alltid vara så snälla mot varandra inom klubben.

Från Lennarts garage drog sedan bil & mc karavanen vidare till lunch på Isaberg - Höganloft utanför Hestra.

Sista anhalten var ett studiebesök på Tomas företag, Hestra Truck & Maskin AB. Han importerar bl.a. Manitou truckar och företaget låg i lantlig miljö utanför Hestra.
Tomas (i mitten) hade en "hobbykällare" med mycket intressant att titta på och diskutera om. Vi konstaterade att många av reservdelarna i hans jättelager skulle kunna användas även i mc-sammanhang.
I Tomas "mysrum" uppe på loftet fanns en liten mc-samling, jukebox och bar, allt som behövs för trevlig gemenskap. Träffen avslutades med fika och tårta.
Tanken var att det skulle vara en födelsedagstårta, men det tilltänkta födelsadagsbarnet kunde inte komma. Tårtan smakade ändå och vi sjöng "Ja må han leva...." på distans.

Vi tackar träffvärdarna för en trevlig säsongsavslutning.

Läs mer om Hestra Truck & Maskin AB på:
Se inbjudan:
http://www.hestratruck.se/sv/hem/
Inbjudan