Träffen på James Bond Museum i Nybro blev inte så stor, 7 medlemmar kom. Det kunde ha blivit en mindre, Sivert B fick en trasig kopplings-wire på vägen dit. Han lyckades dock köra hem 8 mil utan koppling, något som kräver erfarenhet, skicklighet och lite tur. Hemma bytte han sedan till en Ducati.

Besöket på världens enda James Bond museum startade med en filmvisning i en riktig (fast liten) biosalong. Några filmer som Gunnar James Bond Schäfer gjort om sig själv och museumets historia. Bland annat historien om hans far, som kom till Danmark som krigsfånge efter 2:a världskriget. Han flydde till Sverige genom att simma över Öresund. Många år senare tog han bilen till Tyskland för att hälsa på släktingar, men försvann helt spårlöst. Mysteriet är fortfarande inte löst.

Sivert kom trots missödet redan strax efter att filmen börjat. En Ducati kanske är snabbare än blixten......

James Bond hade ordnat en lunchbuffé åt oss. Vi som var där var Sivert, Bo P, Harald W, Lars & Majlis N, Mats J och Jan S.
James guidade oss runt på museumet och berättade om det mesta av fordonen och prylarna som fanns där. Han heter faktiskt så, närmare bestämt Gunnar James Bond Schäfer.
Roulette är kanske en typisk James Bond-aktivitet.
Kassören Jan S (på andra sidan kameran) var glad att han fick komma och hälsa på sin Thailändska flodracerbåt som var "evighetsutlånad" till museumet. Den hade byggts som reservbåt inför inspelningen av Mannen med den gyllene pistolen. Jan tyckte att den passade bättre där än hemma eftersom han för många decennier sedan tröttnat på båten som var totalt oduglig till vattenskidåkning.
Museumbesöket avslutades med en koll på svävaren som stod utanför. James hade ägnat oss full uppmärksamhet och gått med oss runt hela museumet och berättat om nästan allt som fanns att berätta om. En och en halv timme efter stängnings-dags var vi färdiga. En sådan personlig service har vi nog aldrig upplevt på något annat museum. Ett besök kan rekommenderas.

De som hade långt hem sov över och sist kvar på söndag förmiddag var Sivert och Jan.
De flesta av oss åkte sedan till ordförande Mats gård i Kimramåla, där vi grillade och pratade Vincent.

Inbjudan ser Du nedanför.


Årets stora Vincent-träff blir ovanligt sent, så många kanske vill träffas lite innan dess. En ovanligt lämplig plats med engelsk anknytning att träffas på är 007 James Bond Museum i Nybro. Väl mött för en förhoppningsvis trevlig dag.

När vi är klara på muséet åker vi och våldgästar ordförande Mats på hans gård Kimramåla utanför Alsterbro.

Programmet för dagen blir:

Vi träffas vid muséet kl. 11:00. Emmabodavägen 20, Nybro

Visning av samlingarna med guide.

Lunch i Bond-miljö. Troligen Fish and Chips. Eftersom de flesta kör hoppar vi över Bollinger-skumpan.

En tävling typ 5-kamp med några olika Bond-aktiiviteter som t.ex. roulett-bord, soft airgun skytte och flipperspel med pris till vinnaren.

Bio med en film om muséets bakgrund och några korta höjdar-avsnitt från någon klassisk Bond-film.

När vi är klara där åker vi 38 km norrut till Kimramåla och fortsätter träffen på Mats gård där. Snack, däcksparkning och framemot kvällen middag. Där finns sedan ett begränsat antal platser för övernattning. Enklast om man tar med egen sovsäck och om vi blir många kanske även en luftmadrass.

Kostnader:

Inträde, guide, 5-kamp och bio på muséet kostar 200:-
Lunchen kostar vad den kostar (vi återkommer om detta).

Vad mat och dryck hos Mats kostar får vi räkna ut när vi vet hur många som kommer och sedan dela kostnaden rättvist.

Anmälan:

Frågor om muséebesöket till Jan Stigsén, 0705-223584 och frågor om kvällen/övernattning till Mats. Anmälan senast 10 maj till Mats på tel 070-5088600 eller

Kolla 007-museumets hemsida
http://www.007museum.com/